Моят въпрос в сходен, но от позицията на служител.
Назначена съм на 01.10.2018г. на длъжност помощник-възпитател на постоянен безсрочен договор с 6 месечен изпитателен срок (на основание чл.70 и във връзка с чл. 67 ал.1), на 01.12.18г. с допълнително споразумение бях преназначена на длъжност младши учител (На основание чл.119 от КТ). В споразумението е вписано, че се променя длъжността и заплащането, а останалите клаузи по трудовия договор остават непроменени. Това ще рече ли, че от подписване на споразумението започва да тече нов шестмесечен изпитателен срок или срока остава непроменен и се броят 6 месеца от първото назначаване във фирмата като възпитател?
Здравейте, въпросът ми е следният: Назначена съм през октомври на длъжност помощник-възпитател на постоянен договор с 6 месечен изпитателен срок (на основание чл.70 и във връзка с чл. 67 ал.1), на 1.12.18 с допълнително споразумение бях  преназначена на длъжност младши учител (На основание чл.119 от КТ. В споразумението е вписано, че се променя длъжността и заплащането, а останалите клаузи по трудовия договор остават непроменени. Това ще рече ли, че от датата на подписване на споразумението започва да тече нов изпитателен срок или срока се брои от първото назначаване като възпитател?
Здравейте, бременна съм във втори месец. Въпроса ми е от кога мога да изляза в болничен. Работя в тази фирма от 4 месеца , преди това бях студентка, имам 6 месеца трудов стаж в друга фирма, но е преди 5 години. Пропуснах да кажа,че съм назначена на 6 месеца изпитателен срок,който изтича през март.